Jezděte opatrně!

17. 1. 2010 2010

Při pohledu z okna jsem se rozhodl zveřejnit více než rok staré fotky autonehody, při které se naštěstí nikomu nic nestalo. Pohled na ně funguje (alespoň pro mě) jako dobré připomenutí poučky, že nikdy nejste tak opatrní, abyste nemohli být ještě opatrnější.

Byl to loňský první a neočekávaný sníh, v němž auto nekontrolovatelně v cca 75kmh prokličkovalo mezi dopravním značením (viz 3. fotka) a před billboardem raději zaparkovalo ve škarpě hned za malým mostkem. Následovalo vyproštění za kolo (v autě nebylo šroubovací vyprošťovací oko), odvoz do města k pumpě, kde proběhlo čištění motoru a pokus o cestu dál, během které se ukázalo, že z chladiče uniká chladící kapalina a motor pravidelně vaří. Po 2 hodinách cesty tak nezbylo nic jiného, než opět volat odtah. Jediný volný byl ale jen zpět k již zmiňované pumpě, resp. hotelu kousek od ní… cestou jsme tahali ze škarpy ještě jednu dodávku.

Autu ve finále nic nebylo. Utržený přední nárazník a prohnutý chladič. Nikomu se nic nestalo, spousta kolem jedoucích řidičů nabízela pomoc.

Jen až zítra, za týden, nebo za rok někam pojedete – tak jeďte opatrně. Díky.