Výlety kolem Hluboké - Brloh, Krumlov

15. 8. 2015 2015, Výlety

Začalo to nápadem podívat se na představení Sluha dvou pánů na zámku Hluboká. Hrají tam na nádvoří a vždy je to perfektní. A skončilo to jako skvělý dvoudenní výlet do Jižních Čech :)

Na jih jsme vyrazili už v pátek směr naše ubytování v pivovaru Kněžínek. Už do telefonu byli moc milí, realita byla ale ještě lepší :-) moc hezký pokoj, příjemný personál, který si hned zamiloval Babsinku i Eterku. Vynikající domácí pivo a naprosto geniální pán u grilu, ze kterého servívoval.. no, za ušima jsme se olizovali. Hned vedle je také rybník, takže holky už v pátek večer se cachtaly jako o život :)

Jen tedy jednu zkušenost jsme tu udělali – Google navigace už nikdy více :) místo po asfaltce nás přitáhla po polní cestě, kde jsme místy brousili podvozek. Sygic od druhého dne fungoval perfektně.

Sobotní ráno jsme začali výživnou snídaní, u které nás odchytí paní provozní.

  • Paní provozní: „To vy jste od těch psů?“
  • My: „ano“
  • Paní provozní: „tak proč je nemáte sebou venku?“ :-)

Po jídle balíme to nejnutnější a jedeme na výlet. Cílem byla naučná stezka kolem městečka Brloh.

Parkujeme na kraji městečka, všímáme si prvních dřevěných soch (ty nás budou provázet celý výlet a stojí za to! :-)) vypouštíme holky a drápeme se na kopec a pak ještě výš, až ke keltskému hradišti Stržíšek.

Následovala krásná procházka kolem spousty dřevěných soch – někde jsme se fotili, někde jsme fotili holky a někde jsme fotili sochy samotné. Nejlepší ale stejně byla socha pána s ptáčkem v ruce, ze kterého Babsinka chytila totální paniku, vyštěkávala ho a nechtěla se přiblížit :-)

V půlce trasy stojí nedostavěný klášter pavlánů s kostelem sv. Ondřeje. Nádherné, magické, klidné místo. Opravdu dlouho tu odpočíváme a užíváme si klidu. Jedno z nejhezčích míst, které jsme kdy objevili! Včetně krásného opraveného okolí.

Následuje sešup kolmo k mnoha vrstevnicím, kde se v půlce houpe houpačka, kterou nemůžeme nechat bez povšimnutí :) pak projdeme přes kraví pastvinu, kolem pár dalších soch až zpět do Brlohu. Na jeho kraji je veřejné koupaliště, holky tam hned běží, že se vykoupou. Odvoláme je a projdeme s nimi potok a brod a kousek dál. Nádherná trasa!

Kam dál? Trasa kolem Brlohu byla sice moc hezká, ale je teprve poledne. Napadne nás zajet do nedalekého Českého Krumlova. Tam se nám daří dobře zaparkovat, zdrbeme opravený jez pod zámkem, projdeme centrum, zámek (ups, tam se se psy nesmí, jak později zjišťujeme) a zahradu. Vedro na padnutí!

Při odjezdu z Krumlova ještě zkoušíme potenciálně nejlepší zmrzlinu (vyberete si základ a ovoce, oni před vámi z toho „stlačí“ zmrzlinu). Bohužel jen potenciálně. Smetanový základ nic moc, škoda :/

Zpět do pivovaru na ubytko! Dlouze vymácháme holky v rybníku, potom je Dejnuš ještě osuší a unaví frisbee disky na plácku před pivovarem. Následuje vynikající večeře z grilu, skvělé domácí pivo, studená sprcha a spánek… až před osmou vstáváme a vyrážíme směr Hluboká na představení Sluha dvou pánů!

Představení je skvělé, jen trošku mokré :-) do postelí (trošku navlhlých, páč jsme nechali větrat a nepočítali s průtrží mračen) padáme kolem jedné v noci, abychom ráno před sedmou zase jeli dál – na závody v Lysé nad Labem.

Ubytování i výlety nám učarovaly. Pokud nevíte, kde v okolí Hluboké či Budějovic bydlet, tak už víte! A my se tam zase doufám brzo vrátíme, nejpozději příští rok cestou na představení na Hluboké :-)