Druhé krytí Eterky ve Švédsku

Naše druhá cesta na sever za Pandou – nejlepším krycím psem pro naši Eterku. Letos i s naší maminkou a jen zrychleně na 2 dny uprostřed pracovního týdne.

Stihnout obtížně stihnutelné – tak se dalo shrnout naše rychlé vycestování na sever za krytím Eterky, kdy ona vše do poslední chvíle maskovala, tudíž jsme opravdu jeli na knap. A objevili jsme alespoň další a zatím neprozkoumanou cestu na sever – trajekt Puttgarden-Rodby.

Díky jeho odjezdům každých 30 minut přes celou noc jsme mohli cestou projet i Kodaň a zastavit se u malé mořské víly. Ve 4 hodiny ráno tam kromě nás nebyla ani noha.

A potom už hurá přes „ten Most“ k Anně!

Ranní krytí vyšlo báječně. Panda a Eterka se zdravili ještě skrz zavřené dveře do auta, aby se pak nadšeně vítali, lítali spolu po parku a prostě – byli spolu úžasní :) pak zvládli co měli zvládnout a my se zase na chvilku rozloučili.

Protože z minulé návštěvy máme už Boras a jeho okolí docela prochozené, vydali jsme se dál na sever do Trollhättanu, kde jsme si vyhlídli kemp a vyrazili na první severský výlet – pobřeží a repete návštěvy úžasného Smögenu. Kde jinde máte podobný výhled při svačině a práci? :-)

Následoval návrat do Trollhättanu, opět výstup na úžasnou vyhlídku a potom už jen zasloužený odpočinek po náročné předchozí projeté noci a náročném dni na chatičce.

Ráno jsme po vydatné snídani (8 krajíců chleba nám přišlo docela dost :)) vyrazili do blízkých národních parků Ecopark Halle-Hunneberg.

Úžasné procházky lidu prázdnými lesy, nádherné výhledy na jezero Vänern, nadšené holčičky, … toto je sever, toto je Švédsko, přesně pro podobné výlety to tu milujeme!

A ano, na videu zachycený los pochodující před autem byl další z pro nás nezapomenutelných zážitků na celý život!

Večer se vracíme zpět k Borasu za Annou a Pandou na překrytí. Tentokrát prý není na romantiku čas, stylově si vybírají agility parkour a… nespěchat na trajekt, tak jsme tam asi ještě hodně dlouho.

Nás už bohužel čekala, po dvou úžasných dnech ve Švédsku, zase jen cesta na jih, domů… když my ten sever máme opravdu moc rádi :)

Díky Pandovi i Anně za úžasně milé setkání! Teď už nezbývá než doufat, že výlet byl nejenom úžasný, ale i úspěšný – a také že snad opět brzy na sever vrátíme!